Doğu Dilleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı; Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Hindoloji, Japon Dili ve Edebiyatı, Kore Dili ve Edebiyatı, Sinoloji, Urdu Dili ve Edebiyatı Bilim Dallarından oluşmaktadır. Anabilim Dalında, lisansüstü eğitim-öğretim alanında, bir yandan bilim dallarına ilişkin dil ve edebiyatlar öğretilirken diğer yandan bu diller ve edebiyatlar üzerinde bilimsel araştırmalar yapılmakta, yüksek lisans ve doktora düzeyinde tezler hazırlanmaktadır. Bu çalışmaların amacı, öncelikle üniversitelere öğretim üyesi yetiştirmek ve aynı zamanda bilimsel araştırma ve yayın yapma konusunda çeşitli alanlarda eğitim vermektir.

Prof. Dr. Kemal TUZCU
Tel: (0 312) 310 32 80 / 1082
e-mail: ktuzcu@ankara.edu.tr

Anabilim Dalı Sekreteri