Batı Dilleri ve Edebiyatları

ANABİLİM DALI HAKKINDA

Anabilim Dalında, lisansüstü eğitim-öğretim alanında, bir yandan bilim dallarına ilişkin dil ve edebiyatlar öğretilirken diğer yandan bu diller ve edebiyatlar üzerinde bilimsel araştırmalar yapılmakta, yüksek lisans ve doktora düzeyinde tezler hazırlanmaktadır. Bu çalışmaların amacı, öncelikle üniversitelere öğretim üyesi yetiştirmek ve aynı zamanda bilimsel araştırma ve yayın yapma konusunda çeşitli alanlarda eğitim vermektir.

Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora alanında verilen dersler ve üretilen tezler daha çok Batı edebiyatları ve dilleri ile Türk dili ve edebiyatı arasında karşılaştırmalı çalışmalar yapmayı ve söz konusu Batı edebiyatları ve kültürleri ile iletişim kurmayı, etkileşim yollarını araştırmayı amaçlamaktadır.

Batı Dilleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı lisansüstü programlarda 8 Bilim Dalı içermektedir.

• Alman Dili ve Edebiyatı
  • Amerikan Kültürü ve Edebiyatı