2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında lisansüstü programlara ilişkin kontenjan ve başvuru kılavuzuna aşağıdaki linklerden ulaşılabilmektedir. Lisansüstü kontenjanlara başvurular online olarak yapılacak olup, bilimsel değerlendirme sınavları yüz yüze yapılacaktır.  Başvuru yapan tüm adaylar (Anabilim Dalları tarafından yapılacak olan) bilimsel değerlendirme sınavına alınacaktır.

Online başvuru sistemi 18 Ocak 2024 tarihinde aktif olacaktır. Lisansüstü programlara başvurular 18-21 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı başvuru kılavuzu

2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı kontenjan tablosu

2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında yapılacak olan bilimsel değerlendirme yazılı ve mülakat sınav tarih ve yerleri

Başvuru adresi: https://basvuru.ankara.edu.tr/

2023-2024 eğitim-öğretim yılı II. öğretim programları ücretleri

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Yurtdışı Kabul Kontenjanları Kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerden alınacak ücret: 57.100 TL. (Yıllık)

  • Şartlı başvuru kabul edilmemektedir.
  • Adaylar azami iki lisansüstü programa başvuru yapabilir.
  • Online başvuru yapılan bilgisayarda Windows işletim sistemi kurulu olmalıdır. Tarayıcı olarak Mozilla Firefox ya da Google Chrome kullanılmalıdır. Pop-up engelleyici kapalı olmalıdır. Bazı kamu kurumlarından filtreleme nedeniyle başvuru yapılamamaktadır ya da çıktı alınamamaktadır. Bu tip durumlarda kurum dışı bilgisayar kullanılmalıdır.
  • Online başvuru yapan adaylar için ayrıca bir bilim sınavı çağrı listesi yayınlanmayacaktır. Başvuru yapan tüm adaylar (Anabilim Dalları tarafından yapılacak olan) bilimsel değerlendirme sınavına katılabilecektir.
  • Başvuruda bulunan öğrencilerin sistem üzerinden kayıtlarını tamamladıktan sonra mutlaka internet başvuru formu çıktısı alması gerekmektedir. Ayrıca tüm başvuru evraklarının (Diploma, Transkript (Not Dökümü), Yabancı Dil Belgesi ve ALES Belgesi) birer örneğinin ve internet başvuru form çıktısının (Anabilim Dalları tarafından yapılacak olan) bilimsel değerlendirme sınavına giderken yanlarında bulundurmaları ve istendiği takdirde jüri üyelerine teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Yanlış beyanda bulunan, eksik belge ve imzalanmayan formlar ile başvuran adayların bilimsel değerlendirme sınav sonuçları geçersiz sayılacak ve kesin kayıtları iptal edilecektir.
  • Online başvuru sırasında evrak yüklemesi yapılmayacak olup, bilim sınavı sonrası kayıt hakkı kazanan adaylarımız için online evrak yükleme ekranı açılacaktır.

 

 

Bu ilan 11/01/2024 tarihinde yayınlanmıştır.