TÜRKİYE BURSLARI KAPSAMINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARDA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Türkiye Bursları kapsamında lisansüstü programlarda öğrenim görecek öğrencilerin dikkatine,

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından hazırlanan Burs Sözleşmesi belgesinde de belirtildiği gibi, eğitim dili İngilizce olan bölümlerde öğrenim görecek öğrenciler de dahil olmak üzere her Türkiye Burslusu öğrenci Türkçe bildiğini belgelemek zorundadır.

Bunun için Ankara Üniversitesi TÖMER’de en fazla 1 yıl Türkçe öğretimine devam etmek ve Türkçe yeterlik belgesi (C-1 düzeyi) almak zorunludur.

En fazla 1 yıl sonra C-1 Türkçe yeterliliğini sağlayamayan öğrencilerin lisansüstü kayıtları iptal edilecektir.

ANNOUNCEMENT

To the attention of students who will study in graduate programs within the scope of Türkiye Scholarships,

As stated in the Scholarship Agreement document prepared by the Presidency for Turks Abroad and Related Communities, every Türkiye Scholarship student, including students who will study at departments where the medium of instruction is English, must certify their knowledge of Turkish.

For this, it is obligatory to continue teaching Turkish for maximum 1 year at Ankara University TÖMER and to obtain a Turkish proficiency certificate (C-1 level).

After a maximum of 1 year, the graduate registration of students who cannot achieve C-1 level of Turkish proficiency will be cancelled.

Bu ilan 29/09/2021 tarihinde yayınlanmıştır.

2021-09-29T17:07:56+03:00