2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında yeni kayıt olan öğrencilerimiz ile halen kayıtlı olan öğrencilerimiz güz dönemi için aşağıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda sistem üzerinden ders seçip kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler.

Ders seçme ve kayıt yenileme tarihleri: 16 – 22 Eylül 2024
Bu tarihler arasında https://obs.ankara.edu.tr/ adresine size verilen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girip ders seçimi yapabilirsiniz.
2013 ve öncesi doktora programlarında kayıtlı öğrenciler ise yine aynı tarihlerde https://oibs-sosbilens.ankara.edu.tr/ adresinden kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girip ders seçimi yapabilirler.
Örgün eğitim programlarında kayıtlı olan öğrenciler ve yasal öğrenim süresini aşmamış öğrenciler ile başka bir programda ikinci  kaydı olmayan öğrencilere katkı payı borcu çıkmaz.
Kendi hesabına okuyan yabancı uyruklu öğrenciler ve yasal öğrenim süresini aşmış öğrenciler ile başka bir programda ikinci  kaydı olan öğrencilere katkı payı borçu çıkar.
Tezsiz II. öğretim ve uzaktan eğitim programlarında kayıtlı olan öğrenciler seçecekleri dersin kredisi kadar olan ücreti öderler.

Öğrenciler yukarıda belirtilen tarihler arasında önce sistem üzerinden ders seçimi yapmalı daha sonra katkı payı/öğrenim ücreti  borcu olanlar öğrenci numarası ile Vakıfbank’ın herhangi bir şubesine ücretlerini yatırmalı ve daha sonra sisteme tekrar girip seçtiği dersleri onay için danışmanına göndermelidir. Danışman tarafından dersler onaylandıktan sonra öğrencilerin kayıt yenileme işlemi tamamlanmış olur. Bu tarihler arasında danışman tarafından dersleri red edilen öğrenciler sistem üzerinden tekrar dersleri düzenleyip onaya gönderebilir.

Tezsiz II. öğretim ve uzaktan eğitim programları kredi ücretleri
2024-2025 eğitim-öğretim yılında kayıtlı olan kendi hesabına okuyan yabancı uyruklu öğrencilerden alınacak ücret: 93.100 TL (Yıllık)

Yukarıda belirtilen tarihlerde işlem gerçekleştiremeyen öğrenciler aynı işlemleri 25 – 29 Eylül 2024 tarihleri arasındaki Ekle-Bırak haftasında yapabilirler.