Fulbright Lisansüstü Öğrenim Bursları

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından lisansüstü öğrenimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmeyi düşünebilecek öğrencilere yönelik burslar hakkındaki duyuruya göre, ABD’de lisansüstü öğrenim görmek isteyen öğrenci ve mezunlara yönelik Yüksek Lisans ve Doktora Burslarına son başvuru tarihi 9 Nisan 2018 olarak belirlenmiştir. Burs kazanan kişiler ABD’deki öğrenimlerine 2019-2020 akademik yılı, güz döneminde başlayacaklardır.
Fulbright Komisyonu, yükseklisans ve doktora bursiyerlerine iki akademik yıla kadar maddi destek vermektedir. Her bir yıl için verilen burs desteği 50.000 ABD Dolar’ına kadar olup, bursiyelere ek olarak ABD’ye gidiş ve program sonunda dönüş uçak biletleri ile sağlık sigortaları sağlanmaktadır.
Söz konusu burs programlarına dair detaylı bilgi ve başvuru formlarının www.fulbright.org.tr adresinde yer almaktadır.